A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk, amit farsangtól függeltelül is elkészíthetsz. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept ...
A HOZZÁVALÓK:
50 DKG LISZT
1 CSOMAG DR OETKER INSTANT ÉLESZTŐ
1 CSIPET SÓ
8 DKG PORCUKOR
1 EK RUM
3 TOJÁS SÁRGÁJA
1 FIOLA VANÍLIA AROMA
6 DKG PUHA VAJ
1 DL TEJ
1 LITER OLAJ A ASÜTÉSHEZ
3 DL SZEDERÖNTET A KÖZEPÉBE
PORCUKOR A SZÓRÁSHOZ
ELKÉSZÍTÉSE.:
A tésztához valókat a dagasztógép táljába öntjük,és a többit bízzuk a gépre.Szépen kidolgozott tésztát kapunk pár perc alatt.Ezután letakarjuk,és hagyjuk megkelni,kb 1 óra.
Ha a tészta megkelt, vékonyan lisztezet deszkán nyújtsuk 1,5 cm vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű fánkkiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkoknak a közapébe mélyedést készítsünk,folyamatosan ahogy kel.Hagyjuk letakarva meleg helyen a duplájára kelni.Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a mélyedés van, a második lényeges dolog, hogy ezt a felét, fedővel lefedve süssük. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat. Figyelem! Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, mert külömben könnyen megég. Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.A kész fánkokat a szalvétára szedjük, majd porcukorral leszórjuk, és szederöntettel töltve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése