Azt sem tudom már honnét származik ez a recept,mert annyi gasztromagazint olvasgatok naponta, hogy fejben tartani képtelenség annyi mindent. Hirtelen jött az ötlet,és gyorsan nekilátok olyankor.Sajnos mire felkerül a kép, addigra el is felejtem a receptet. Tudom,ez nem lehetne kifogás,de mégis megtörténik nagy ritkán. Ezért elnézést kérek,de hát már öregszem,de megpróbálom összeszedni a gondolataimat, és az ízére visszaemlékezni, mivel a férjemnek nagyon ízlett.
Hozzávalók a leveshez:
3 ek olaj
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1/2 citrom leve
1 dl görög joghurt
1 db babérlevél
1 szál rozmaring
1 ek liszt
A gombóchoz:
25 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
1 kk só
1 db tojás
1 kevés cayenne bors
1 tk vágott kapor
2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
Az újhagymát tisztítás után felkarikázom,és a fokhagymát lereszelem.A zöldségeket szintén karikára vágom,a vajbabot ferdén szeletelem,vagy ha mirelitet veszünk,akkor nem kell.
A kaprot felaprítom,és félreteszem.
A gombóchoz a darálthúst összekeverem a hozzávalókból,és félreteszem a hűtőbe.
A leveshez egy fazékban hevítek egy kevés olajat,és a hagymákat rádobom.párolódás után a zöldségeket is hozzáadom,és kissé ezt is megpárolom.Sózom, majd felöntöm vízzel,és a babért,és kakukk füvet beledobom.Amikor felforr,kissé takarékra veszem,és a húsból gombócokat formázok,majd a levesbe engedem.Szép lassan főzöm addig,míg meg nem puhulnak a benne lévő anyagok. A babért eltávolítom. A joghurtot a liszttel elkeverem,és az alapléből egy merőkanállal kiveszek hozzá hőkiegyenlítéssel behabarom a levest. Jól elkeverem,nehogy csomós legyen, citromlével pikánssá teszem,majd a kaporral megszórva tálalom.
Fantasztikusan finom, ez lett a család egyik nagy kedvence. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
VálaszTörlés