A fügefa óriásira megnőhet, nagyon impozáns és mediterrán hangulatú
Hozzávalók:
20 dkg nem túl érett füge
20 dkg barnacukorcukor
1db csillagánizs
1 citrom héja,és leve
Elkészítés: A fügéket megmossuk, villával több helyen megszurkáljuk, lemérjük, és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 1/2 órát főzzük lefedve a fűszerekkel,és a citromlével együtt. Kiszedjük és üvegbe tesszük a fügéket. A levet újraforraljuk, majd leszűrjük. A fügékre öntjük a forró levet, lezárjuk az üvegeket,és a végleges helyére tesszük.
20 dkg nem túl érett füge
20 dkg barnacukorcukor
1db csillagánizs
1 citrom héja,és leve
Elkészítés: A fügéket megmossuk, villával több helyen megszurkáljuk, lemérjük, és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 1/2 órát főzzük lefedve a fűszerekkel,és a citromlével együtt. Kiszedjük és üvegbe tesszük a fügéket. A levet újraforraljuk, majd leszűrjük. A fügékre öntjük a forró levet, lezárjuk az üvegeket,és a végleges helyére tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése