Kedvelem ezt a fajta linzert, mert mutatós, és kiváló vendégfogadó is egyben. Sokszor készítem el rendezvényekre és családi eseményekre, mindíg kapós marad, és persze sosem elég.
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 ek tej
1 tk sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:20 dkg házikészítésű kajszilekvár
A tetejére fehércsokiból diszítés
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból robotgéppel sima tésztát gyúrunk,majd fóliába csomagolva egy éjszakát a hűtőbe tesszük.Másnap lisztezett táblán kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra,és macskanyelv kiszúró formával kiszaggatunk annyi tésztát amennyit kiad a tészta a mennyiségéből, majd szilikonos lappal bélelt sütőlemezre rakosgatjuk 1 cm-es távolságra őket.200 fokon szép világosra sütjük.Amíg hült a tészta addig gőz felett megolvasztjuk a csokit kevés olajjal,és hagyjuk kicsit sűrűsödni,hűlni.A tésztákat megkenjük lekvárral,és összeragasztjuk.Tálcára téve megspricceljük kedvünkre a tetejét behűtjük,majd másnap kínáljuk csak.Akkorra lesz kötött a töltelék.Szépen összeáll,és a tészta is puhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése