Gyakorta készítek kiadós leveseket,a füstölt ízeseket pedig nagyon kedveljük.Ilyen étel ez a bableves is.
Hozzávalók:
50 dkg füstölt hús
25 dkg babkonzerv
1 kis fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérzöldség
1 kisdarab zeller
1 fej fokhagyma
3 evőkanál étolaj
só
bors
2 evőkanál fűszerpaprika
1 marék csigatészta
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítom,és olajon lepirítom.Fűszerpaprikával megszórom,és felöntöm vízzel.A füstölthúst beleteszem,és a fokhagymát aprítvava adom hozzá.A zöldségeket felkarikázom,a zellert kockára vágom,majd hozzáadom szintén a levesbe.A húst puhára főzöm,majd kiveszem a léből,és felaprítom, újra visszateszem. A konzerv babot a levétől leszűröm, hozzáadom.Ha felforr a csigatésztát beleszórom,és puhára főzöm.Ha kell utánasózom.Petrezselyemmel megszórva tálalom,de el is maradhat.A lét okvetlen pótoljuk,ha kissé elfőné.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése