1 kk fűszerpaprika
1 ek mustár.
cayenne bors 1 kk.
1 gerezd kis fokhagyma reszelve
30 dkg sertéskaraj inaktól megtisztítva
5 ek olaj
fusilitészta (vagy csavart tészta) 300 g
Cukkini, apró kockákra vágva 1/2 db
1 marék aprított vargányagomba lehet fagyasztott
10 dkg mascarpóne
aszalt paradicsom, apróra vágva 6 db
gorgonzola, morzsolva 8 dkg
Petrezselyem és snidling, finomra vágva 1-1 köteg
Zöldcitrom, leve és héja 1 db
Bazsalikom, apróra vágva
fehér balzsamecet 0,5-1 dl
2 ek méz
1 dl olivaolaj
étkezési só ízlés szerint
bors, frissen őrölve ízlés szerint
Madársaláta 1 doboz 20 dkg
Elkészítése:
Hideg sült karaj
Kevés olajat, fűszerpaprikát, mézet, mustárt, frissen őrölt borsot, cayenne borsot, sót, reszelt fokhagymát elkeverünk. A karajról levágjuk a hártyát, majd beleforgatjuk a pácba. Kevés zsiradékon körbepirítjuk, utána előmelegített, 170 °C-os sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, majd szorosan becsomagoljuk, hűtőbe tesszük. Hidegen szeleteljük a lehető legvékonyabbra.
Tésztasaláta
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük, majd leszűrjük, kevés tészta főzővizet felfogunk. Olívaolajjal meglocsoljuk a tésztát. Amíg hűl a tészta, forró serpenyőben megpirítjuk a cukkinit és a gombát, sózzuk, borsozzuk. A mascarpone sajthoz adunk egy kis olívaolajat, fehér balzsamecetet, a pirított cukkinit, gombát, aszalt paradicsomot, morzsolt sajtot, petrezselymet és snidlinget, reszelt zöldcitrom héját és pár csepp levét. A kész öntetbe forgatjuk a tésztát, ha sűrű, kevés tésztafőző vízzel hígíthatjuk.
Elkeverünk egy kis mézet fehér balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, finomra vágott bazsalikomot adunk hozzá. Ezzel a páccal megkenjük a hideg karajszeleteket. A tésztasalátát egy mélytányérba tesszük, a tetejére halmozunk a vékonyra szeletelt, mézes ecettel megkent karajból. A maradék dresszingbe forgatunk egy kis madárbegysalátát, amit a tésztasaláta és a hús tetejére teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése