2016. június 8., szerda

Húsos sajtos töltött cukkini.



Ha már terem a kertünkben ez a pompás zöldség, pláne ha sárga, akkor okvetlenül próbáljuk ki ezt a receptet, nem fogunk csalódni benne!Ezeket a gyönyörűségeket tavaly sütöttem, de sajnos sárga cukkinik nem lesznek, csak zöldek, de sebaj ugyanolyan finom lesz az is. Nagyon kedvelem a különleges zöldségeket ha nem a megszokott színben ragyognak.


Az elkészült illatos cukkiniket tejföllel, és reszeltsajttal gazdagítottam még tálaláskor. Így még frissebbé, és gazdagabbá tettem. Ami azt illeti mi így is szeretjük nagyon.









Hozzávalók 4 személyre

  • 4 azonos méretű cukkini (kb. 1 kg)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 kis kanál vaj/margarin
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 300 g darált  sertéscomb
  • 1-1 csapott mokkáskanál szárított borsikafű, zsálya és bazsalikom
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 50 g reszelt parmezán sajt

Elkészítés

A cukkinikat megmossuk, végeiket levágjuk, 4-5 cm-es darabokra szabdaljuk, és úgy, hogy a hengerek alja épségben maradjon, kivájjuk a belsejüket. A sütőt előmelegítjük, 180 fokra. Kikenjük vajjal a sütőtepsit. A töltelékhez a fokhagymát meghámozzuk és áttörjük, a petrezselymet megmossuk, leveleit lecsepegtetjük, finomra vágjuk, mindkettőt a darált húshoz adjuk. Beledolgozzuk a zöldeket a tojást, a tejszínt, a reszelt sajt felét, ízlés szerint sót és borsot. Megtöltjük a cukkini törzseket a húsmasszával, majd talpukra állítva a sütőedénybe rakjuk. Tetejükre szórjuk a maradék sajtot, majd 30 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése