Ha már terem a kertünkben ez a pompás zöldség, pláne ha sárga, akkor okvetlenül próbáljuk ki ezt a receptet, nem fogunk csalódni benne!Ezeket a gyönyörűségeket tavaly sütöttem, de sajnos sárga cukkinik nem lesznek, csak zöldek, de sebaj ugyanolyan finom lesz az is. Nagyon kedvelem a különleges zöldségeket ha nem a megszokott színben ragyognak.
Az elkészült illatos cukkiniket tejföllel, és reszeltsajttal gazdagítottam még tálaláskor. Így még frissebbé, és gazdagabbá tettem. Ami azt illeti mi így is szeretjük nagyon.
Hozzávalók 4 személyre
- 4 azonos méretű cukkini (kb. 1 kg)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kis kanál vaj/margarin
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 300 g darált sertéscomb
- 1-1 csapott mokkáskanál szárított borsikafű, zsálya és bazsalikom
- 1 db tojás
- 1 dl tejszín
- 50 g reszelt parmezán sajt
Elkészítés
A cukkinikat megmossuk, végeiket levágjuk, 4-5 cm-es darabokra szabdaljuk, és úgy, hogy a hengerek alja épségben maradjon, kivájjuk a belsejüket. A sütőt előmelegítjük, 180 fokra. Kikenjük vajjal a sütőtepsit. A töltelékhez a fokhagymát meghámozzuk és áttörjük, a petrezselymet megmossuk, leveleit lecsepegtetjük, finomra vágjuk, mindkettőt a darált húshoz adjuk. Beledolgozzuk a zöldeket a tojást, a tejszínt, a reszelt sajt felét, ízlés szerint sót és borsot. Megtöltjük a cukkini törzseket a húsmasszával, majd talpukra állítva a sütőedénybe rakjuk. Tetejükre szórjuk a maradék sajtot, majd 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése