Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj csontnélküli
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 5 dkg dkg finomliszt
- 2 dl napraforgó olaj (a hús sütéséhez)
- 10 dkg vaj
- 1.2 kg burgonya
- 3.5 dl napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 dl húsleves
- 20 dkg sajt (reszelve)
- 10 dkg vaj (olvasztott
Elkészítése:
- A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- A burgonyát karikára vágjuk.
- A vöröshagymát apró kockára vágjuk, világosra pirítjuk.
- A petrezselymet apróra vagdaljuk.A hagymához keverjük.
- A szeleteknek mindkét oldalát lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki.
- A burgonyát bő olajban szép aranysárgára sütjük.Itatósra téve lecsepegtetjük róla az olajat.
- Sózzuk, borsozzuk, és a lepirított vöröshagymás petrezselyemmel összeforgatjuk.
- A burgonya felét kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rendezzük.
- Ráhelyezzük az elősütött bordákat, majd lefedjük a burgonya másik felével.
- Ráöntjük a húslevest.
- Tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, majd megöntözzük az olvasztott vajjal.
- Középmeleg sütőben sütjük meg úgy, hogy a burgonya és a hús megpuhuljon, teteje pedig pirosra, ropogósra süljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése