Abban minden forrás egyetért, hogy a Caesar saláta megalkotása az olasz származású Caesar Cardini nevéhez fűződik. A helyszín a mexikói Tijuana, mely közvetlenül az USA határán fekszik, szinte egybeépülve San Diegóval. Az időpont 1924.
A saláta első készítéséhez több mendemonda is kapcsolódik, olvasható, hogy a szükség szülte: az amerikai nemzeti fiestán, július negyedikén hirtelen kellett Cardini mesternek valamit alkotni a raktárban lévő maradékokból. Főzőversenyt is említenek, és az éttermébe látogató hollywoodi sztárok elkápráztatása is a lehetséges variációk között van. Mindegy is a történet. Az a tény, hogy a Caesar salad a világ minden részén kapható Ausztráliától Kanadáig.
Forrás: Mindmegette.Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej római saláta
- 1 dl olívaolaj
- 6 db szardella
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szelet kenyér
- 1 kiskanál mézes mustár
- pár csepp Worchester-szósz
- pár dkg parmezán forgács
A nyers tojást és a szétnyomott szardellát keverjük össze egy aprítógéppel. Tegyük bele az olaj nagy részét, egy pici mézes mustárt és Worchester-szószt.Ha jól kikevertük akkor egy sima krémesállagú öntetet kapunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az összetépkedett salátalevelekre öntsük rá.A sajtot forgácsoljuk a tetejére. A kenyeret kockázzuk fel, és a felaprított fokhagymán pirítsuk meg - némi olívaolajon. Végül ezt is tegyük a salátához, és már fogyasztható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése