Itt a szezonja a cukkininek, egy újabb leves amit már többször elkészítettem zsenge zöld cukkiniből.
Nyáron a melegben hűs és nagyon ízletes, a fogyókúrázóknak ajánlani tudom, meg aki az egészséges ételek kedvelőinek.
Hozzávalók:
- 2 db 25 cm-es cukkini
- 1 db újhagyma
- friss kakukkfű
- 1 kis csokor kapor, és petrezselyemzöld
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek liszt
- 1 csipet fehér bors
- 1 kisebb kovászos uborka
- 1 ek cukor
- 3 ek valódi görög joghurt
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 l víz
- 1 db leveskocka
- só
A galuskához:
- 10 dkg túró
- 1 ek vaj
- só
- 1 db tojás
- 5 ek búzadara
- Elkészítése:A cukkinit megmossuk, és apró kockára vágjuk, majd a hagymát úgyszintén. Olívaolajat hevítünk egy fazékban, és mindkettőt megpároljuk, majd a kaprot, kakukkfüvet apróra vágjuk, és hozzáadjuk. Liszttel megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel, és ha felforrt, akkor a leveskockával, cukorral ízesítjük.Ha félig megfőtt a cukkini, beleaprítjuk a kovászos uborkát, és vele együtt még 5 percig főzzük, majd botmixerrel pépesítjük a levest. A joghurtot elkeverjük az 1 evőkanál étkezési keményítővel és 1 merőkanál főzőlével, majd behabarjuk vele a levest. Végül petrezselymet, citromillatú bazsalikomot vágunk bele, és pár percnyi forralás után elkészült.A túrót a hozzávalókkal eldolgozzuk, és hűtőben pihentetjük 20 percig, majd sós, forró vízbe galuskákat szaggatunk evőkanál segítségével, és puhára főzzük. Erre merjük a forró levest, és csészékben kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése