A csirke mellét bármilyen formában nagyon szeretem. Ha viszont citromos, akkor mégjobban beindul a fantáziám. Annyira egyszerű, és mégis csodásan friss ízeket lehet előcsalogatni , a jól elkészített, és nem szárazra sütött húsból. A PÁCOLT HÚSOKNAK SOKKAL JOBB ÍZÜK VAN, EZÉRT NE HAGYJUK EL EZT A FONTOS MŰVELETET!
A tölgyfalevél saláta pedig jó kiegészítője a tálnak.Nagyon mutatós, és tartja a formáját, nem fonnyad könnyen a tálon.
hozzávalók / 4 adag
- 2 db csirkemell filé (egész)
- 2 db citrom
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szál kakukkfű
- tengeri só
- bors ízlés szerint
- 3 ek száraz fehérbor
- tölgyfalevélsaláta,körteparadicsom 4 db
- 20 dkg párolt basmati rizs.
- Elkészítés:
-
- A citromot kifacsarjuk, és lereszeljük a héját.A másik citrom a diszítés. Ehhez önjük az olívaolajat, az áttört fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
- A megtisztított, leszárított és negyedekbe vágott csirkemelleket egy üvegtálba fektetjük, és meglocsoljuk a páclével rájuk szórjuk a kakukkfű ágakat, és egy-két órára hűtőbe tesszük pácolódni..Folpackkal betakarjuk.
- Egy rozsdamentes teflonserpenyőben sütjük a csirkemelleket mindkét oldalán, majd letakarva 10 percig sütjük.A levét pótoljuk kevés fehérborral.Lepirítjuk fedő nélkül rövid idő alatt.
- Ha elkészült, friss kakukkfű ágakkal díszítjük, és azonnal tálaljuk salátaágyon párolt rizs a köret,és citromkarikákkal,körteparadicsommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése