Mivel karácsony egy évben csak egyszer van, így nem sajnálom a finom falatokat az asztalra varázsolni. Hihetetlen, de lehet kapni ezt a nemes húst az ünnepek táján. Egyszerűen készítettem el, de sajnos a kép nem sikerült túl jól ezért elnézést kérek. A hús, viszont tökéletes lett.Minden ilyen alkalomra más-más étel készül a konyhámban.a kiváncsiság hajt, de az nagyon.Az unokáimnak annyira ízlett, hogy a képet el is felejtettem.Nem ünnepi tálalás, mert két ünnep között fogyasztottuk ebédre.
80 dkg borjú fehérpecsenye
20 dkg húsos szeletelt baconszalonna
só, bors
1 dl száraz fehérbor
2-3 ek olívaolaj
Tepsi, fólia
Köretnek: Zöldséges párolt rizs.
Elkészítése:
A húsról letisztítjuk a felesleges inakat. Megmossuk, és szárazra töröljük.Sózzuk, borsozzuk, éa olívaolajon mindkét oldalára kérget sütünk egy serpenyőben. Ezután a bacont egymás mellé rétegesen lefektetjük, és ráhelyezzük a húst. Feltekerjük a baconba. Tepsibe helyezzük, és megöntözzük kevés olíva olajjal. Béleljük ki a tepsit alufóliával, akkor sokkal porhanyósabb lesz a hús.A bort aláöntjük, és letakarjuk atetejét is fóliával. 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük és 1 órát sütjük 160 fokon. levesszük a fóliát róla, és ellenőrizzük a húst. Ha már puha, akkor süssük fólia nélkül, és rövid idő után kivesszük, majd letakarva pihentetjük 20 percig. Azután szeleteljük. Bármilyen párolt rizs, vagy bourgonya köret illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése