A tempura készítése
A tempurához használt palacsintatészta általában csak vízből, sóból és lisztből áll. A titok abban rejlik, hogy ha egészen hideg, jégkockadarabokkal lehűtött vizet adsz a sóval elkevert liszthez, akkor a sütés után a kéreg finom ropogós lesz. A tésztához a vízen és liszten kívül ízlés szerint lehet még adni tojást, sütőport, olajat vagy fűszereket.
A tempura egy japán étel.
Kisütni szezámolajban kellene, de én pálmaolajat használtam. A tempurálást az olajba mártott bundás húst húzogatni kell a zsiradék tetején, hogy szálkákat kapjunk, majd összeszedjük a tetején keletkezett tojásos szálkákat a bundára vissza, majd így sütjük ropogósra tovább. Ami az olajban marad, azt szedjük ki szűrőlapáttal. Nagyon finom csemege,én bizony mind felfaltam, mert imádom ezt a ropogós ízt.
Hozzávalók.
a húshoz:
40 dkg csirkemell filé
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl jeges víz
1 db tojás
7 dkg búzaliszt
1 -2 csipet só
1 mokkáskanál sütőpor
A mázhoz:
1 evőkanál szezámmag
3 evőkanál balzsamecet
5 evőkanál méz
1 evőkanál chiliszósz
1 tk citromlé (lime)
só ízlés szerint
Elkészítése:
A szezámmagot pirítsuk meg , de nem szükséges. A mézet, balzsamecetet, zöld citrom levét, sót, chiliszószt, sót, szezámmagot keverjük jól össze, majd a kisült húsra öntsük rá. Azonnal fogyasszuk,mert így a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése