Kiváló alaplé a homár rizottóhoz, de bármilyen rákleves alapja lehet.Fantasztikusan jó íze van az ebből készült ételnek.
Hozzávalók
- rák feje és páncélja
- 1 ek olaj
- 2 db apróra vágott sárgarépa
- 1-2 salottahagyma
- kis darab gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1,5 dl fehérbor
- 0,5 dl száraz vermut (opcionális) fehérbor
- 5-6 feketebors
- 1 babér
- víz
- szójaszósz
- halszósz
- só
- Elkészítése :
- az olajon megpirítjuk a rákfejet és páncélokat, majd felönjük vízzel, és felforraljuk.
- A répát,gyömbért paradicsompürét , apróra vágott fokhagymát, bort, és a fűszereket szószokat hozzáadjuk, és kicsit sózzuk meg. Főzzük lassú tűzön letakarva 1 órán keresztül. Paszírozzuk át a levét, és hűtsük le,majd tegyük mélyhűtőbe egy jól zárható dobozba, a felhasználásig. Kiváló alaplé egy finom rákleveshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése