Nálunk már klasszikussá vált ez az étel, nagyon gyakran készült hétköznapi fogás, csak ízesítésben szoktam változtatni rajta. Még nincs itt a medvehagyma szezon, de a mélyhűtőmben található két csomagból az egyiket felhasználtam mivel már lassan a friss illatos fűszernövényből kell már főzni, ahogy kapható lesz.
- Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 5 dkg vaj
- 11 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 2 szál újhagyma
- 1 kiscsokor medvehagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg mirelit vágott vargánya gomba
- 1 tk pirosarany csípős
- só
- őrölt fehérbors
- 2 dl tejszín
- 1 tk étkezési keményítő
- Elkészítése:
- A húst csíkokra vágjuk. A zöldhagymát, és a medvehagymát szeleteljük fel.
- Egy serpenyőben vajat hevítünk, és
- A Kolozsvári szalonnakockákat kipirítjuk, megdinszteljük rajta az újhagymát és a medvehagymát. Rádobjuk a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és 8-10 percet pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikakrémet, a gombát, és a fehérborral felöntve 10-15 percet pároljuk. Ezután a tejszín-keményítő keverékével besűrítjük. Pár percig forraljuk, majd a kifőtt papardelle tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése