Portugál, Spanyol, vagy inkább Olasz. Kitudja, már annyira Minestrone leves, csak másképpen. Kicsit innen, kicsit onnan van ellopva, végül egy olyan tartalmasan ízletes zöldséglevest kapunk, ami ilyenkor tavasszal aktuális lehet.
Hozzávalók:
1 nagy hagyma
25 dkg fodros kel levél
3 közepes burgonya
4 közepes sárgarépa
1 babkonzerv
1 tk só
1-2 levél bazsalikom
1 nagy gerezd fokhagyma
1 l csirkealaplé
2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgóolaj
Elkészítése:
Először is előkészítem az alapanyagokat: megtisztítom a zöldségeket, majd felvágom őket: a hagymát és fokhagymát apróra, a burgonyát kockákra, a sárgarépát vékony szeletekre. A kemény száruktól megfosztott fodros kel leveleket, amit ugyan készen kapható, de mégis tisztítani kell.
Ezután az aprított hagymát üvegesre párolom, majd a sárgarépát és a burgonyát is hozzáadva egy kis vízzel fedő alatt az egészet még 10 percig főzöm, és időnként kavargatom, nehogy odakapjon. Időközben megfonnyasztom kissé a fodros kelt: egy nagy serpenyőben kb. 2 dl vizet alá töltve fedő alatt 5-7 percet párolom, míg majdnem teljesen megpuhul. A többi zöldséget 10 perc főzés után feltöltöm a húslével, és további 15 percig főzöm, majd hozzáadom a fodrost kelt, a fokhagymát és a vörös babot, és az egészet még öt percig főzöm.Megszórom vágott bazsalikommal, és kevés őrölt borsot szórok bele. Recept szerint frissen reszelt parmezánnal/ pecorinóval ízesítve nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése