Hozzávalók:
25 dkg finomliszt Nagymama lisztje a legjobb
1/2 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
csipet só
1 tojás
2 dkg holland kakaópor
15 dkg vaj
A tetejére 10 dkg étcsokoládé, és vágott mogyoró,vagy mandula, kesudió
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 db natúr tömlős sajtkrém
2 evőkanál görög joghurt
3 db tojás
Elkészítése:A szárazanyagokat a dagasztótálba rakom, hozzáadom a vajat, majd a tojást hozzáadva rugalmassá gyúrom a tésztát.Egy kisebb tepsit kibélelek zsírpapírral, és a linzert kinyújtva beleillesztem.
A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd a mascarpónét, a joghurtot,és a tömlős sajtot hozzákeverem óvatosan simára.Vanília aromát teszek hozzá.Egy citrom reszelt héjával ízesítem még.A krémhez végül 1 evőkanál étkezési keményítőt adok, és ezt ráöntöm a kakaós linzerre. Szépen elegyengetem, és az olvasztott 10 dkg csokoládét rácsorgatjuk a krém tetejére eloszlatva.Megszórom vagdalt kesudióval.180 fokos sütőbe tolva először 10 percig sütöm, majd 160 fokon még 30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése