Orly-módra
A zöldséget, halat vagy jellemzően inkább a húst sörtésztába forgatják és forró olajban kisütik.
A sörtészta sűrű sós palacsinta tésztára emlékeztet, ám tej helyett sörrel keverik ki.
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg afrikai harcsafilé
- 1 citrom
- só, bors
- 2 tojás
- 15 dkg finomliszt
- 2 dl világos sör
- olaj a sütéshez
- 1 paradicsom
- 1 szívsaláta
Elkészítése:
A halhúst darabokra vágjuk, kissé besózzuk és lisztbe forgatjuk, hogy a sörtészta jobban megtapadjon rajtuk. A tojások fehérjét habbá verjük, belekeverjük a tojássárgákat is és fokozatosan kezdjük adagolni és belekeverni a lisztet és a sört felváltva. Sűrű palacsintatészta állagú masszát készítünk, sózzuk, borsozzuk.
A halhúst darabokra vágjuk, kissé besózzuk és lisztbe forgatjuk, hogy a sörtészta jobban megtapadjon rajtuk. A tojások fehérjét habbá verjük, belekeverjük a tojássárgákat is és fokozatosan kezdjük adagolni és belekeverni a lisztet és a sört felváltva. Sűrű palacsintatészta állagú masszát készítünk, sózzuk, borsozzuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a haldarabokat a masszába mártjuk és adagonként kisütjük. Vigyázzunk, ne használjunk túl forró olajat, nehogy megégjen a bunda.Itatós papírra szedjük.
Petrezselymes burgonyával, szívsalátával citromkarikákkal, paradicsomszeletekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése