A gyors vendégvárás alapja egy jó kis keksztekercs,amit előző nap elkészíthetünk. Zöld matchateás töltelékkel próbáltam megújítani a megszokott ízű sütés nélküli finomságot.
Hozzávalók.
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 4 dl meleg tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek vanília aroma
- 1 üvegcse rumaroma
- A töltelékhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg porcukor
- 1 tk zöld matcha teapor
- A tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
A tésztához az összetevőket begyúrjuk, a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a teaport, illetve a kókuszreszeléket.
A tésztát kókuszreszelékkel bőven megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. Ketté osztjuk. Az egyikbe a zöld teás töltelék, míg a másikba a kókuszreszelékes kerül.A tölteléket kenőkéssel elkenjük egyenletesen. A tésztát óvatosan felcsavarjuk, formás hengerré alakítjuk. A rudat kókuszreszelékben meghempergetjük.Visszacsomagoljuk a fóliába, és a hűtőbe tesszük dermedni. Másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése