Az ősz a rókagomba szezonja.Ausztriában is sok terem. Jómagam hoztam egy keveset amit boltban vásároltam, mert nekem nincs szerencsém, hogy gombát találjak, no meg időm sincs erre.
A finnek kedvence a sárga rókagomba, a kanttarelli,a (sok eső miatt)
nagyon finom a belőle készített mártás, a kanttarellikastike,
ahogy Finnországban hívják.
|
Kevés cukros vízben pár percet előfőzzük a gombát, majd leszűrjük, és öblítjük.
Hozzávalók:
20 dkg rókagomba
2 dl tejszín
1 db vöröshagyma
1 ek vaj
2 gerezd kis fokhagyma
só, bors
1 dl száraz fehérbor
5-6 db zsályalevél
1 tk étkezési keményítő
2 csomag sonkával töltött tortellíni
A termesztett rókagomba nem olyan intenzív, mint erdei társa, de mégis jobb a kesernyés ízét blansírozással enyhíteni.
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megfuttatjuk,majd rádobjuk az aprított fokhagymát is.Kevés pirítás után a gombát hozzáadjuk, majd felengedjük a kevéske borral. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.A zsályalevelet felaprítjuk, és hozzákeverjük. Végül a tejszínt a keményítővel elkeverjük, és besűrítjük vele a rókagomba mártást. Forrón tálaljuk a kifőzött, és vajjal elkevert tortellínivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése