Hozzávalók / 4 adag
- 500 g 100 %-os sűrített paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
- ízlés szerint cukor
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb reszelt vöröshagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 kisebb darált kápia paprika (piros színű)
- citromlé 1tk
A galuskához:
- 1 tojássárgája
- 25 dkg tégelyes túró
- 5 ek búzadara
- 1 ek vaj
- só
Elkészítés
- Olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a fokhagymát, fűszerpaprikával megszórjuk.
- Felöntjük 1 liter vízzel, és a konzerv paradicsommal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, 1 evőkanál citromlét is keverünk hozzá. Ha felforr, takarékon főzzük, míg a galuska elkészül.
- A túrót sóval, a tojássárgájával és vajjal elkeverjük, és annyi darát teszünk hozzá, hogy félkemény tésztánk legyen.
- Hűtőben tartjuk 20 percig, és evőkanállal formás galuskákat szaggatunk 1 liter, forrásban lévő sós vízbe. Ha lebegnek a felszínen, még puhulásig főzzük közepes lángon, majd szűrjük le.
- A paradicsomleves 20 perc alatt elkészül.
- A galuskát tálakba szedjük, és merjük rá a levest közvetlen tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése