A számos saigoni utcai specialitás ez a világos sárgaszínű ropogós vékony palacsinta.
A tésztához:
A töltelékhez.
- 1 ek szezámolaj
- 80 g főtt császárszalonna
- 2 közepes db újhagyma
- 100 g mungóbabcsíra
- 150 g garnéla (8 db)
- 1 ek halszósz
- 1 kiscsokor korianderzöld
A tésztához:
- A liszthez hozzáadjuk a kurkumát és a sót, majd beleöntjük a kókusztejet, hozzáütjük a két tojást, és simára keverjük a tésztát.
- 30 percig hűtőben pihentetjük.
- Vízzel higítjuk
A töltelékhez:
- A szezámolajat egy serpenyőben felhevítjük, majd rádobjuk a szalonnát, és megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, a babcsírát, elkeverjük, és beletesszük a garnélát is. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a halszósszal, és elkeverjük.
A sütés
- Kevés olajat felhevítünk a serpenyőben, és belekanalazunk egy merőkanál palacsintatésztát.
- Amikor már kezd szilárdulni, kanalazunk az egyik felére a töltelékből, tovább sütjük, majd a másik felét ráhajtjuk, és tálaljuk.Koriander zölddel megszórjuk.A maradék tésztát lefagyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése