Egy klasszikusnak is nevezhető ételt készítettem, igaz tarjából, és nem sertés bordából.
Hozzávalók:
- 0,8-1,0 kg sertés tarja szeletelve csont nélkül
- 4 gerezd fokhagyma
- 4-6 fej vöröshagyma
- 0,5 l tej
- 1-2 ek mustár
- 2 dl száraz fehérbor
- liszt
- só és bors
Elkészítése:
A húsokat még előző este kiklopfoljuk, majd fokhagymás tejbe áztatjuk - lehetőség szerint egy estére, vagy egy napra hűtőbe téve.
Másnap a hússzeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékonyan mustárral bekenjük és lisztezzük mindegyiket. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, majd a belisztezett hússzeleteket aranybarnára sütjük. Amint elkészülnek a húsok, a serpenyőben a visszamaradt szaftos zsiradékban egy kevés mustárt adunk, majd mindezt felöntjük fehérborral, és a húsokat fedő alatt puhára pároljuk.
Egy másik serpenyőben a lisztben megforgatott hagyma karikákat ropogós, aranybarnára sütjük, de arra törekedjünk, hogy egyszerre ne sok hagyma legyen az olajban, mert ellenkező esetben inkább főni fog, és nem sülni.
A konyhában közben felkockázott burgonyákat megfőzzük, majd folyékony vajjal meglocsoljuk, és vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Tálaláskor a tányérba halmozunk egy adag petrezselymes burgonyát, majd érkezik egy vagy két szelet hús, majd egy halom ropogós, sült hagyma. kellő mennyiségű hagyma legyen, mert gyorsan elfogy annyira finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése