Olyan sok dióm maradt még a tavalyi évről, hogy itt az ideje elfogyasztani. Próbálok elkészíteni valami egyszerűt, de ez nem mindig jön be, mert a diót nálunk nem kedvelik. Inkább mákosak, de azzal is baj van, mert mindenkinek van mumusa. Nos, én mindegyiket megeszem, nem félek tőle, de nem viszem túlzásba azért. A mákos kocka mintájára sütöttem meg, nagyon puha, finom szaftos süti, amivel érdemes kísérletezgetni.
HOZZÁVALÓK:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg reszelt alma
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet őrölt fahéj
- porcukor a szóráshoz
- ELKÉSZÍTÉse:
- A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra .
- A sütőporral elkevert lisztet, a diót, az olajat, a reszelt citromhéjat, sót, fűszert és reszelt almát beledolgozzuk.A masszát zsírpapírral bélelt tepsibe (20×30 cm) öntjük. A tejfölt elkeverjük simára, és lazán beleforgatjuk a tésztába, majd simára igazítjuk. 180ºC-ra előmelegített sütőben 165 fokon tűpróbáig sütjük kb 25-30 percig.A süteményt kockákra vágva tálaljuk. Porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése