Amikor sok tojásfehérjém halmozódik fel a hűtőmben, na akkor vagy lefagyasztom, vagy ilyen finom gyümölcsös kenyeret sütök belőle. Ünnepek táján különösen érdemes, mert annyira illik a karácsonyi asztalra, a havas tájban bújó házacska. Egyszerűen imádom!
Hozzávalók:
5 főre
- 5 db tojásfehérje
- 5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 csomag aszalt vörös áfonya
- 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
- 1 ek vanília aroma
- 1 ek tejszín
- 2 ek mandulaliszt
- 10 dkg fehér csokoládé
- 8 db koktélcseresznye
- 1 db lime reszelt héja (bio)
- Elkészítése:Egy hosszúkás formát vajazunk, és lisztezünk. A tojásfehérjét egy-két csepp citromlével és a cukorral, nem túl keményre felverjük. Célszerű robotgépet használni.Eközben a liszthez adjuk a mandulaőrleményt (lisztet) sütőport, áfonyát, citromhéját és a száraz anyagot. Fakanállal lazán a habba keverjük. Végül a tejszínt is, és az aromát belekeverjük.Hosszúkás formába szedjük, amit előtte kibélelünk sütőpapírral, és 175 C-on kb. 30 percig sütjük. Rácsra kiborítjuk, és bevonjuk olvasztott fehér csokoládéval, majd díszítjük kedvünk szerint. Akár koktélcseresznyével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése