A karácsonyi asztal méltó süteménye ez a gyümölcsös csokis kenyér. Nagy hagyománya van nálunk, soha nem maradhat el valamilyen más változatban.Minden alkalommal próbálok valami különleges ízben előállítani, mint ez itt. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók
- 16 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 7 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 tojásfehérje
- 5 dkg aranymazsola
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg csokicseppek (sütésálló)
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 csomag Dr. Oetker Sütőpor
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
A bevonathoz
Díszítéshez
- 2 db hullócsillag banános csoki
Elkészítés
Előkészítés
Az őzgerincformát kikenjük vajjal, és belisztezzük.
32 x 12-es méret.
32 x 12-es méret.
A nehéz felverthez a hozzávalókat krémesre kikeverjük, szépen beletöltjük a formába, és kártyával elkenjük egyenletesre.200 fokra előmelegítjük a sütőt, és 160 fokon 35 percig kell sütni. Nem ajánlatos a sütőajtót nyitogatni, ha csak nem látunk be a sütőbe. Ha megsült gőz felett megolvasszuk a csokit, és bevonjuk vele a kenyeret, végül díszítjük. Hagyjuk hideg helyen dermedni.
Tárolás
Hideg helyen letakarva sokáig eláll!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése