Császárné kedvence (diós-mandulás kalács)
Az eredeti receptnél darabokban van a dió, de én a férjem kedve szerint készítettem daráltam.
Azonban aki teheti, inkább aprítsa a diót, mert szerintem mutatósabb, de akinek a foga nem bírja, az ne tegye.Az ananász nagy kedvencünk, szintén felcseréltem a mazsolát erre a nagyon finom kandírozott gyümölcsre. Azt gondolom nem rontottam el, és kísérlet képen sikerült is olyan ízharmóniát összehoznom, amilyet szerettem volna.
Elkészítése:
1. A tojásokat szétválasztjuk. A margarint a cukorral, a tojássárgájával habosra keverjük, és a rummal ízesítjük. A diót beleforgatjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével fellazítjuk. A lisztet a sütőporral, a vaníliás cukorral meg a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és apránként a tojásos masszába keverjük.
2. A kész masszát egy margarinnal kikent őzgerincformába öntjük és előmelegített sütőben 160°C-on kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a formából kiborítjuk, a tetejét olvasztott fehér csokoládéval bevonjuk, és pirított durvára vágott mandulával megszórjuk.
2. A kész masszát egy margarinnal kikent őzgerincformába öntjük és előmelegített sütőben 160°C-on kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a formából kiborítjuk, a tetejét olvasztott fehér csokoládéval bevonjuk, és pirított durvára vágott mandulával megszórjuk.
Hozzávalók:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése