Nagymamám 105 éves receptkönyvéből való ez a kifli recept. A lekvárt áfonyásra cseréltem benne. A receptkönyv, az már saláta, próbálom megmenteni. Annyira jó receptek vannak benne, kár lenne elveszíteni a tartalmát.
- 15 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
- 20 dkg túró
- kevés só
- Töltelék
- áfonyalekvár (sütésálló)
- Szóráshoz
- porcukor
Elkészítés
A tésztát géppel összedolgozzuk és 1 napig hűtőben pihentetjük. Másnap 2 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és háromszög alakúra vágjuk a tésztát. Az egyes darabokat lekvárral megkenjük és felcsavarjuk. A kész kifliket még előmelegített sütőben 180-190 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése