2018. április 2., hétfő

Húsvéti karfiolkrémleves tormával


Ezt a leves a legjobb húsvétra elkészíteni! 
 Friss, és nagyon ízletes tavaszi leves.



Hozzávalók: 

1 db vöröshagyma
3 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 liter húsalaplé,1/2 liter víz
1 kocka húsleves
2 dl főzőtejszín
1 közepes karfiol rózsáira szedve (mirelit) nálam
1 evőkanál majonézes torma
fejenként 1 db főtt tojás
só , fehér bors őrölt
medvehagyma pár levél
piros retek reszelve

ELKÉSZÍTÉSe:
1. Az olívaolajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a rózsákra szedett karfiolt, pirítsuk tovább 5 percig.
2. A felforrósított leveshez öntsük hozzá a serpenyő tartalmát és alacsony hőmérsékleten pároljuk 15-20 percig, amíg a karfiol megpuhul.
3. Adjuk hozzá a tormát, sóval és borssal ízesítsük, majd botmixerrel pürésítsük.
4.Végül a tejszínnel sűrítsük be.Helyezzük a tányérra a félbevágott főtt tojást, öntsük fel a levessel a tojás széléig, díszítsük medvehagyma levéllel és retekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése