2018. március 23., péntek

Áfonyás sajtkrémtorta


Hozzávalók:
  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 1-2 ek. tej
  • 20 dkg kék áfonya
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 darab tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • vanília aroma

  • Elkészítés: 
    A darált kekszet az olvasztott margarinnal meg a pici tejjel összedolgozzuk, és egy 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk vele. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
    A mascarponét a 3 tojással, a 15 dkg barna cukorral és vanília-aromával géppel kikeverünk.
    A hűtőből kivett tortaalapra rászórjuk az áfonyát, majd ráöntjük a krémet, és 180 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük.
    Ha kihűlt teljesen, tálra tesszük, és porcukorral megszórju

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése