Ezt az üdítő szeletet nagyon sokan elkészítették már, én csak párszor. Az unokám kedvence, de sajnos ritkán van nálunk vendég, és éppen ezért csak ritkán sütöm.
A tésztához
- 5 db tojás
- 5 ek cukor
- 5 csapott ek finomliszt
- 2 ek cukrozatlan sötét kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 2 ek napraforgó olaj
A túrókrémhez
- 50 dkg tehéntúró tégelyes (krémesebb)
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg Rama vajasíz
- 1 csomag vaníliás cukor,vagy 1 ek aroma
- 1 citromból nyert reszelt citromhéj, vagy instant 1 csomag
- 1 csomag zselatin fix
A tetejére
- 6 dl szénsavas Fanta narancsos üdítőital
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
Elkészítés
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz szitáljuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük el egyenletesen, majd légkeveréses sütőben180 fokon megsütjük.
- Közben elkészítjük a túrókrémet.Villával széttörjük,a citromhéjat belekeverjük.
- A 25 dkg Rama vajas ízt és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót, és vaníliás cukorral habosra kikeverjük a robotgéppel.A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, majd hűtőbe dermesztjük.
- Fanta tető: Az 1 csomag pudingot és a 2 ek. cukrot az üdítővel simára keverjük, felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük langyosra.
- Végül a túrókrém tetejére öntjük óvatosan a fantát. Hűtőben dermesztjük, és tartjuk.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 38x40 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése