Ezt a nagyon mutatós tortát a Pinteresten találtam, és el is készítettem magamnak szülinapomra. Nagyon ízlett mindenkinek.Annyira örültem, hogy sikerült hasonlóan megsütni, mit kissé nehezen lehetett lefordítani angolról,de kicsit változtattam rajta csak, az pedig a díszítés volt. A párom nem tudja megenni a darabos mandulát, helyette apró cukros mandulát készen kaphatóval szórtam meg.Így is mutatós lett.
Hozzávalók:
Mandulás piskótához:6 nagy tojás, szoba hőmérsékleten
1 csésze (200 g) cukor
1 csésze (100 g) őrölt mandula
1 csésze (125 g) liszt
1 teáskanál (5 g) mandula kivonat
Fehér csokoládé cukormáz
7 oz (200 g) fehér csokoládé
3 evőkanál (45 g) konzerv kókusztej
9 oz (250 g) Mascarpone sajtot, szoba hőmérsékleten
2 csésze (500 g) tejszín, 35% zsír, hűtve
1/4 csésze (30 g) porcukor
1/2 csésze (40 g) cukrozatlan kókuszreszelék
1 teáskanál (5 g) kókusz kivonat
Díszítéshez:
1 konzerv kókusztej
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg apróra vágott mandula
Raffaello bon-bon 6 db
Fehér csokoládé forgács opcionális
Elkészítése:
Vajazzunk, lisztezzünk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát.
Készítsük el a mandulás piskótát. Külön verjük fel a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá. Adjunk hozzá egy csipet sót is.
Egy kis tálban keverjük össze a tojás sárgáját a mandula kivonattal, és keverjük őket a felvert fehérje habhoz lazán körkőrösen keverve.
Fokozatosan adjunk hozzá őrölt mandulát és a lisztet, és óvatosan adagoljuk bele a tésztába.
Öntsük a tésztát az előkészített formába.
Süssük 25-40 percig, amíg enyhén aranysárga színt nem kap, illetve tűpróbát is végezhetünk.
Hagyjuk hűlni 10-15 percig. Vegyük ki a formából a piskótát, és így hűtsük le tegyük egy állványra.
Közben előkészítjük a csokimázat. Helyezzük a csokoládét és a kókusztejet egy hőálló tálba és hagyjuk elolvadni, forró vízgőz felett.
Egy nagy tálban keverjük össze Mascarpone sajtot simára keverünk porcukorral és kókusz kivonattal. Fokozatosan keverjük bele a tejszínhab és fehér csokoládé keverékét. Fedjük le és hűtőszekrényben, amíg készen áll a használatra.
Állítsuk össze a tortát . Három lapba vágjuk el a piskótát.Megkenjük a krémmel mindegyik lapot, a tetejét,és oldalát is.Megszórjuk aprított kókusz a tetején és oldalán a tortát, és hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.
Díszíthetjük Raffaello bon-bon fehér csokoládé forgács és az apróra vágott mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése