2018. december 3., hétfő

Császárhúsos kelbimbó leves



Számomra egy igazi klasszikus leves,imádjuk így ahogy van! Ajánlom próbáljátok ki, garantált a siker!A Príma konyha magazinban találtam ezt a receptet,nekünk nagyon ízlett!Télen egy vitaminforrás,és lélekmelegítő!Bátran készítsük,hiszen a kelbimbó nagyon finom mirelitként is.






Hozzávalók

 4 adag
  1. 20 dkg húsos császárszalonna (nyers füstölt)
  2. 2 fej közepes vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 3 ek étolaj
  5. 0.5 kávéskanál őrölt köménymag
  6. 1 ek liszt
  7. 1 kk fűszerpaprika (csapott)
  8. ízlés szerint só
  9. 40 dkg kelbimbó (friss vagy fagyasztott)
  10. 2 dl főzőtejszín, vagy tejföl
  11. 2 db sárgarépa
  12. 1 l víz (vagy húsalaplé)

Elkészítés

  1. A szalonnát és a megtisztított hagymát kockákra, a fokhagymát finomra vágjuk. Lábasba rakjuk, olajat teszünk rá, és 6-7 perc alatt megpirítjuk. Akkor jó, ha a szalonna zsírja kisül, a hagyma pedig üvegesre pirul.

    Császárhúsos kelbimbó leves recept lépés 1 foto
  2. Rászórjuk a köménymagot és a lisztet, pár perc alatt összepirítjuk majd meghintjük a pirospaprikával. Ráöntünk 1 liter vizet vagy húslevest. Megsózzuk, majd belerakjuk a megtisztított kelbimbót, és felkarikázott sárgarépát, így felforraljuk. Majd kis lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

    Császárhúsos kelbimbó leves recept lépés 2 foto
  3. A tejszínt, vagy tejfölt, egy kevés forró levessel simára keverjük, majd visszaöntjük a levesbe, és 1-2 percig még forraljuk.

    Császárhúsos kelbimbó leves recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése