Próbálkozom más süteményekkel is, olyanokkal,amiket nagymamáink készítenének.
Nálam az a helyzet, hogy még az anyukám sem készített ehhez hasonlót sem, mivel nem volt nagy háztartás vezető, inkább csak tanulgatott másoktól, ahogyan én is, de nálam korábban kezdődött ez a dolog. Mindenkiből nem lesz konyhatündér,tehát nem kell őket hibáztatni érte.Az én családomban a kézimunka öröme kötötte le az asszonyokat.Jó magam ezen változtattam, de lehet a sors is ezt akarta, hogy mást is, és többet kihozzak magamból. A krémekkel még van, hogy nem vagyok kibékülve,persze ha sietek annak böjtje van.
Nem a legtökéletesebbre sikerült, de az íze jó volt.
- 40 dkg süteményliszt
- 15 dkg vaj, vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojássárgája
- 5 ek tejföl
A krémhez:
- 2.5 dl tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 biocitromból nyert citromhéj (reszelve)
- 1 citromból nyert citromlé
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 8 ek házi sárgabarack lekvár
Ekészítés:
- A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának!
- A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű péppé főzzük
- A margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a citrom reszelt héját és a levét.
- A kihűlt főzött krémmel összekeverjük a margarinos krémet, és megtöltjük a lapokat a következőképpen:
- Első lapot megkenjük lekvárral, rá a második lap. Erre jön a citromos krém, majd a harmadik lap és megint lekvár, végezetül a negyedik lap.
- Hűtőbe tesszük, és ha megpuhult a tészta, szeleteljük, porcukrozzuk.
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 30x35 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése