Több cukrászmesterünk kreálta ezt a finomságot a világhírű tenorista tiszteletére, aki 1907-ben járt nálunk.
Hozzávalók
4-6 adag
- 14 dkg vaj
- 28 dkg kristálycukor
- 1/2 citrom reszelt héja, és kifacsart leve
- 6 tojás
- csipet só
- 9 dkg őrölt mogyoró
- 18 dkg süteményliszt
- 20 dkg étcsokoládé
- A forma kenéséhez kevés vaj,zsírpapír kerekbe vágva a forma aljába
- 23 cm-es csatos tortaforma
- Elkészítése:
- A puha vajat cukorral elektromos habverővel pár perc alatt habosra keverjük. A citrom reszelt héját és kifacsart levét hozzáadjuk.Pár percig tovább keverjük, közben a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk.
- A mogyorót a liszttel összeforgatjuk.A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. Egyharmadát a cukros tojássárgájához adjuk. A mogyorós liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.A maradék hozzávalókat ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
- Egy 23 cm-es átmérőjű tortaformát kikenünk, az oldalát,az aljába kört vágunk egy zsírpapírból,és az aljába helyezzük.A tészta felét belesimítjuk.A csokoládét ráreszeljük, majd a maradék tésztával egyenletesen befedjük.
- Villanysütőben légkeverésesben 170 fokon 35 percig sütjük. Ha kihűlt kivesszük a formából.Tálaláskor a tetejét porcukorral és reszelt csokoládéval díszítjük.Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése