2020. március 4., szerda

Caruso torta


Több cukrászmesterünk kreálta ezt a finomságot a világhírű tenorista tiszteletére, aki 1907-ben járt nálunk.
















Hozzávalók

4-6 adag
  1. 14 dkg vaj
  2. 28 dkg kristálycukor
  3. 1/2 citrom reszelt héja, és kifacsart leve
  4. 6 tojás
  5. csipet só
  6. 9 dkg őrölt mogyoró
  7. 18 dkg süteményliszt
  8. 20 dkg étcsokoládé
  9. A forma kenéséhez kevés vaj,zsírpapír kerekbe vágva a forma aljába
  10. 23 cm-es csatos tortaforma
  11. Elkészítése:
  12. A puha vajat cukorral elektromos habverővel pár perc alatt habosra keverjük. A citrom reszelt héját és kifacsart levét hozzáadjuk.Pár percig tovább keverjük, közben a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk.
  13. A mogyorót a liszttel összeforgatjuk.A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. Egyharmadát a cukros tojássárgájához adjuk. A mogyorós liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.A maradék hozzávalókat ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
  14. Egy 23 cm-es átmérőjű tortaformát kikenünk, az oldalát,az aljába kört vágunk egy zsírpapírból,és az aljába helyezzük.A tészta felét belesimítjuk.A csokoládét ráreszeljük, majd a maradék tésztával egyenletesen befedjük.
  15. Villanysütőben légkeverésesben 170 fokon 35 percig sütjük. Ha kihűlt kivesszük a formából.Tálaláskor a tetejét porcukorral és reszelt csokoládéval díszítjük.Nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése