2020. március 4., szerda

Tanyasi sertésborda



Borjúkarajból ugyanígy készíthetjük. Sütés előtt a hússzeleteket finomlisztben is megforgathatjuk.






Hozzávalók:

1.
6-8 dkg főtt füstölt császárszalonna
2.
1 vöröshagyma
3.
10 dkg sertésmáj,vagy csirke (itt ebből készült)
4.
10 dkg vargánya gomba,vagy csiperke
5.
4 evőkanál olaj
6.
4 evőkanál főtt zöldborsó
7.
8.
csipetnyi őrölt fekete bors
9.
fél csokor petrezselyem
10.
10 dkg marinált paprika,vagy kápia
11.
60 dkg kicsontozott sertéskaraj

Elkészítés módja
1. A szalonnát egycentis kockákra, a megtisztított vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A májat is egycentis kockákra aprítjuk, a megtisztított gombát fölszeleteljük.
2. A szalonnát 1 evőkanál olajon, egy serpenyőben a hagymával 1-2 percig pirítjuk, azután a májjal meg a gombával pirítjuk tovább. 3-4 perc után beleszórjuk a borsót, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a fölaprított petrezselyemmel, végül a kisujjnyi csíkokra metélt marinált paprikát is belekeverjük.
3. A karajt 8 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk. A maradék olajban, egy serpenyőben, nagy lángon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.
4. Tálaláskor a gombás, májas, paprikás raguval leöntjük. Sült hasábburgonya illik hozzá.Én quinoá-val tálaltam.Nagyon egészséges!Készítése: 25 dkg quinoa háromszoros vízmennyiség,20 perc főzés,só,1 ek olaj.

30-60 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése