Borjúkarajból ugyanígy készíthetjük. Sütés előtt a hússzeleteket finomlisztben is megforgathatjuk.
- Hozzávalók:
- 1.
- 6-8 dkg főtt füstölt császárszalonna
- 2.
- 1 vöröshagyma
- 3.
- 10 dkg sertésmáj,vagy csirke (itt ebből készült)
- 4.
- 10 dkg vargánya gomba,vagy csiperke
- 5.
- 4 evőkanál olaj
- 6.
- 4 evőkanál főtt zöldborsó
- 7.
- só
- 8.
- csipetnyi őrölt fekete bors
- 9.
- fél csokor petrezselyem
- 10.
- 10 dkg marinált paprika,vagy kápia
- 11.
- 60 dkg kicsontozott sertéskaraj
Elkészítés módja
1. A szalonnát egycentis kockákra, a megtisztított vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A májat is egycentis kockákra aprítjuk, a megtisztított gombát fölszeleteljük.
2. A szalonnát 1 evőkanál olajon, egy serpenyőben a hagymával 1-2 percig pirítjuk, azután a májjal meg a gombával pirítjuk tovább. 3-4 perc után beleszórjuk a borsót, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a fölaprított petrezselyemmel, végül a kisujjnyi csíkokra metélt marinált paprikát is belekeverjük.
3. A karajt 8 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk. A maradék olajban, egy serpenyőben, nagy lángon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.
4. Tálaláskor a gombás, májas, paprikás raguval leöntjük. Sült hasábburgonya illik hozzá.Én quinoá-val tálaltam.Nagyon egészséges!Készítése: 25 dkg quinoa háromszoros vízmennyiség,20 perc főzés,só,1 ek olaj.
1. A szalonnát egycentis kockákra, a megtisztított vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A májat is egycentis kockákra aprítjuk, a megtisztított gombát fölszeleteljük.
2. A szalonnát 1 evőkanál olajon, egy serpenyőben a hagymával 1-2 percig pirítjuk, azután a májjal meg a gombával pirítjuk tovább. 3-4 perc után beleszórjuk a borsót, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a fölaprított petrezselyemmel, végül a kisujjnyi csíkokra metélt marinált paprikát is belekeverjük.
3. A karajt 8 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk. A maradék olajban, egy serpenyőben, nagy lángon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.
4. Tálaláskor a gombás, májas, paprikás raguval leöntjük. Sült hasábburgonya illik hozzá.Én quinoá-val tálaltam.Nagyon egészséges!Készítése: 25 dkg quinoa háromszoros vízmennyiség,20 perc főzés,só,1 ek olaj.
30-60
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése