Saját ötlet, a rókagombát szeretjük. Gondoltam most másképpen készítem el, mintha szeletben lenne. Így hamarább el is készült. Egyszerű magyaros étel, és nagyon megy a petrezselymes burgonya hozzá. A szezon elkezdődött, a rókagombát most elkaphatod a Lidl-ben.
Hozzávalók
4 fő
- 6 szelet sertéskaraj
- 20 dkg rókagomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma, vagy instant
- só, bors
- 10 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 1 tk kakukkfű
- 1 csokor vágott petrezselyemzöld
- 10 dkg vékony füstölt sonka
- 3 dl húsalaplé, vagy víz
Elkészítés
- Egy serpenyőben vajat forrósítunk. A karajszeleteket felcsíkozzuk, és a forró vajban pirítjuk. A hagymát, fokhagymát feldaraboljuk apróra, és a húsra dobjuk, majd tovább pirítjuk. A sonkát beáztatjuk, ne legyen nagyon sós az étel tőle. Utána felcsíkozzuk, és azt is a húshoz adjuk.
- A gombát leöblítjük, majd lecsepegtetjük, és azt is a húsra tesszük. Fűszerezzük borssal, kakukkfűvel, és petrezselyemmel megszórjuk. Felöntjük 3 dl húsalaplével ha kell sózzuk. Puhára főzzük, majd megszórjuk a liszttel, és besűrítjük vele a ragut. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése