2020. július 18., szombat

Rókagombás-sonkás sertéscsíkok


Saját ötlet, a rókagombát szeretjük. Gondoltam most másképpen készítem el, mintha szeletben lenne. Így hamarább el is készült. Egyszerű magyaros étel, és nagyon megy a petrezselymes burgonya hozzá. A szezon elkezdődött, a rókagombát most elkaphatod a Lidl-ben.




Hozzávalók

 4 fő
  1. 6 szelet sertéskaraj
  2. 20 dkg rókagomba
  3. 1 db vöröshagyma
  4. 1 gerezd fokhagyma, vagy instant
  5. só, bors
  6. 10 dkg vaj
  7. 1 ek liszt
  8. 1 tk kakukkfű
  9. 1 csokor vágott petrezselyemzöld
  10. 10 dkg vékony füstölt sonka
  11. 3 dl húsalaplé, vagy víz

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben vajat forrósítunk. A karajszeleteket felcsíkozzuk, és a forró vajban pirítjuk. A hagymát, fokhagymát feldaraboljuk apróra, és a húsra dobjuk, majd tovább pirítjuk. A sonkát beáztatjuk, ne legyen nagyon sós az étel tőle. Utána felcsíkozzuk, és azt is a húshoz adjuk.
  2. A gombát leöblítjük, majd lecsepegtetjük, és azt is a húsra tesszük. Fűszerezzük borssal, kakukkfűvel, és petrezselyemmel megszórjuk. Felöntjük 3 dl húsalaplével ha kell sózzuk. Puhára főzzük, majd megszórjuk a liszttel, és besűrítjük vele a ragut. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése