Ez az étel nagyon finom,és nyáron érdemes elkészíteni. Szilvaszezonban pedig kötelező annak aki ennek az ízvilágnak hódol.Mi nagyon kedveljük a gyümölcsös húsokat.
Hozzávalók
Elkészítése:
A húst úgy készítjük elő, ahogyan a bélszínt szokás, vagyis miután hártyáját lefejtettük, őrölt borssal meg mustárral bedörzsöljük és olajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben érleljük 1 éjszaka.Ezután a húst szeleteljük,és kissé kiveregetjük.Egy serpenyőben, a megforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.kevés vizet öntök alá,és letakarva puhára párolom,majd zsírjára sütöm. Amíg a pecsenye készül, megfőzzük a mártást. A szilvát megmossuk, félbevágva kimagozzuk. Ha befőttből készítjük, akkor a gyümölcsöt lecsöpögtetjük, ezután vágjuk félbe. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, majd barna cukrot egy kicsit megpirítjuk (karamellizáljuk) rajta. A borral fölöntjük, a szegfűszeggel, a zúzott fokhagymával és a meghámozott, lereszelt gyömbérgyökérrel fűszerezzük.
A szilvát hozzáadjuk, 5 percig főzzük. A keményítőt kb. 1 pici hideg vízzel simára keverjük, a szilva boros levét ezzel sűrítjük. Épp csak 1 percig forraljuk, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel vagy borral hígítjuk. Ha befőttből készítjük, azt főzni már nem kell, elég megforrósítani a kész mártásban. Tálaláskor a húst fölszeleteljük, tányérra rakjuk, és a fokhagymás-gyömbéres szilvamártással körülöntjük. Párolt rizs illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése