Bereznay Tamás a Korhely étterem séfje.Az ellenállhatatlan leves receptjét nem tejszínnel,hanem maradék mascarpone krémmel készítettem.Nagyon finom lett citromlével pikánssá varázsolva.
40 dkg vadlazacfilé mirelit bőr nélküli
1 ek Maggi Würze fűszerszósz
só,őrölt bors
1 kisebb darab édeskömény
2 szál sárgarépa
4 db burgonya
2 db zöldségleveskocka ízesítő,vagy zöldségleves 1 liter
1 citrom leve 3 ek mascarpone sajtkrém,vagy 2 dl főzőtejszín
1 kevés petrezselyem összevágva,vagy az édeskömény zöldje
Elkészítés
A lazacot előző nap kiveszem a mélyhűtőből,és a vizet leöntöm róla,megtörölgetem,felkockázom,majd borsozom,és Maggi fűszerszósszal megöntözöm,állni hagyom a pácban.A zöldségeket megtisztítom,majd kisebb darabokra vágom.
Egy fazékban olajat hevítek, majd a zöldségeket rádobom, kissé lepirítom,kevés lisztet adok hozzá, elkeverem,majd felöntöm a zöldségalaplével. A petrezselyemmel megszórom.Fedő alatt 30 percig főzöm. Citromlével ízesítem,majd a halat is a leveshez adom.
Pár percig főzöm,majd a főzőléből kiveszek 1-2 merőkanállal,és összekeverem simára a krémsajttal.Ezután a levest behabarom vele.Kiforralom,és készen is van.Ha van édeskömény zöldünk,azzal is megszórhatjuk,nagyon kellemes ízt kölcsönöz a levesnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése