Hétköznapi ebédre készült,és nagyon olcsón.40%-os akciós áron vásároltam a szárnytöveket,és 3 napig ettük.A tudatos vásárlás a jellemző az én konyhámban.Sokszor vásárolok jó árban finom húsokat,és jól kijövünk belőle.A kuponokról nem is beszélve.

1 kg csirkeszárnytő
só,bors
10 dkg füstölt kolbász
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg aprított medvehagymalevél
1 ek őrölt füstölt pirospaprika
1/2 kápia paprika
1 ek paradicsomvelő
1 dl száraz Sirah Rosé bor
12 dkg tarhonya
Elkészítés
A szárnytöveket megmossuk,lecsepegtetjük róla a vizet jól.A hagymát olajon lepirítjuk,majd a szárnytöveket is rátesszük,és együtt pirítjuk a hagymával.A fokhagymát apróra vágjuk,a paprikát csíkokra,a paradicsomot szintén apróra vágjuk,és rádobjuk a húsra.
Fűszerpaprikával megszórjuk,sózzuk,borsozzuk, a paradicsomvelőt is beletesszük.A Maggi szósszal ízesítjük,majd jól elkeverjük,és felöntjük borral.Kicsit párologtatjuk,majd felöntjük annyi vízzel,amennyi ellepi a szárnytöveket.A kolbászt felkarikázva adjuk hozzá.Lefedjük,és takarékon főzzük.
A medvehagymát felaprítjuk,és főzési idő vége felé a pörköltbe tesszük.A tarhonyát hevített olajon lepirítjuk,majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel,sózzuk,és teljes takarék hőn puhára főzzük lefedve.Közben megkevergetjük.Ha elkészült az ételünk tálalhatunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése