Hozzávalók
- 1 csomag medvehagyma
- 1 fej sonkahagyma
- 4 db sárga burgonya
- 1 szál újhagyma zöld szára
- 0.5 tk szerecsendió
- 3 dkg vaj
- 1 tk olívaolaj
- 1/2 doboz 20 %-os tejszínkrém,lehet Vega is
- 1.5 l víz és zöldség alaplézselé a Knorr-tól
- só
- bors
- 1 citrom leve
- Parmezánforgács
- pirított fenyőmag
Elkészítés
- 1. lépés
A medvehagyma-krémleves elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, egyformára daraboljuk. A medvehagymát megtisztítjuk, és azt is nagyobb darabokra vágjuk.
Egy fazékba öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a vajat, közepes lángon melegíteni kezdjük. - 2. lépés
A vöröshagymát meghámozzuk, félfőre vágjuk, majd amikor a vaj felhevült, hozzáadjuk, sózzuk, pár percig dinszteljük.
Amikor a hagyma már üveges, hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi nagyjából 1 centire ellepi a burgonyát. - 3. lépés
Közepes lángon elkezdjük főzni, majd ha felforrt, kicsit lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és 30 percig főzzük.
Ha a burgonya már megfőtt, beletesszük a medvehagymát, amivel 4-5 percig tovább főzzük, majd a kész levesalapot levesszük a tűzről, és botmixerrel krémesre pürésítjük.Citromlével ízesítjük.
A krémlevest visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk. A levest tálalhatjuk pirított fenyőmaggal, parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése