Hozzávalók
A piskótához:
2 tojás
2 e.k. cukor
3 e.k. liszt
1 kk sütőpor
2 e.k. kakaó
3 e.k. cukor
1 e.k. rumaroma vagy rum
5 dkg vaj
1 narancs reszelt héja
1 k.k. vaníliapaszta
25 dkg kakaóval dúsított,és megszínezett marcipánmassza
10 dkg fehércsokoládé
Elkészítése:
Először is süssük meg a piskótát.
2 tojást a cukorral verjük egy kézimixerrel fehéredésig. Amikor fényes és kemény lesz szitáljuk bele a lisztet egy kevés sütőport. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük készre.
A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk bele egy tálba.Hagyjuk 1-2 napig szikkadni szobahőmérsékleten.Bár akinek van maradék piskótája elfekvőben a mélyhűtőbe,az erre a célra tökéletes!
Töltelék:
A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a piskótát.
A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen formázni.
A marcipánt gyúrjuk át és nyújtsuk vékonyra (2 folpack között).
A lehűlt masszából sodorjunk, 15 cm-es hosszúságú,1,5 vastag rudakat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be vele.A két végét olvasztott csokiba mártjuk,és dermesztjük.
A piskótához:
2 tojás
2 e.k. cukor
3 e.k. liszt
1 kk sütőpor
2 e.k. kakaó
3 e.k. cukor
1 e.k. rumaroma vagy rum
5 dkg vaj
1 narancs reszelt héja
1 k.k. vaníliapaszta
25 dkg kakaóval dúsított,és megszínezett marcipánmassza
10 dkg fehércsokoládé
Elkészítése:
Először is süssük meg a piskótát.
2 tojást a cukorral verjük egy kézimixerrel fehéredésig. Amikor fényes és kemény lesz szitáljuk bele a lisztet egy kevés sütőport. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük készre.
A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk bele egy tálba.Hagyjuk 1-2 napig szikkadni szobahőmérsékleten.Bár akinek van maradék piskótája elfekvőben a mélyhűtőbe,az erre a célra tökéletes!
Töltelék:
A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a piskótát.
A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen formázni.
A marcipánt gyúrjuk át és nyújtsuk vékonyra (2 folpack között).
A lehűlt masszából sodorjunk, 15 cm-es hosszúságú,1,5 vastag rudakat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be vele.A két végét olvasztott csokiba mártjuk,és dermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése