Nagyon megtetszett az egyik gasztromagazinban megjelenő kecskesajtos finomság egy hidegtálon.Azt gondoltam,miért ne próbálnám meg elkészíteni sajátos módon ezt a nálunk ritkábban fogyasztott sajtfélét.Grantáltan isteni finom!Amióta megkóstoltuk,számos ételt készítettem belőle.Én a puhábbik krémes fajtát választom a President márkájút.Lehet hogy drága,de annál fenségesebb az íze.Íme az egyszerű receptje ,az ízes kecskesajtos golyónak.
Hozzávalók:
20 dkg puha kecskesajt
5 dkg sós pörkölt mogyoró
5 dkg natúr, őrölt pisztácia (esetleg sós)
vegyes olasz salátakeverék
1-2 db körteparadicsom
Elkészítése:
A kecskesajtból golyókat formázunk, és meghempergetjük a sós mogyoróban és a pisztáciába.
A salátát megmossuk, a vizet salátacentrifugában kicsavarjuk, hogy száraz legyen.Tálkára helyezzük őket szépen elrendezve, és rárakjuk felváltva a sajtgolyókat.
A képen is látszik csak paradicsomot szeleteltem mellé.Behűtve tálaljuk.
Hozzávalók:
20 dkg puha kecskesajt
5 dkg sós pörkölt mogyoró
5 dkg natúr, őrölt pisztácia (esetleg sós)
vegyes olasz salátakeverék
1-2 db körteparadicsom
Elkészítése:
A kecskesajtból golyókat formázunk, és meghempergetjük a sós mogyoróban és a pisztáciába.
A salátát megmossuk, a vizet salátacentrifugában kicsavarjuk, hogy száraz legyen.Tálkára helyezzük őket szépen elrendezve, és rárakjuk felváltva a sajtgolyókat.
A képen is látszik csak paradicsomot szeleteltem mellé.Behűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése