2015. február 28., szombat

Garnélaleves-pirítva

A családunk kisebb tagja imádja a tengeri herkentyűket. Így neki készítek egy finom ráklevest, és persze megannyi más ázsiai levest is kipróbáltam már, azt hiszem sikerült meggyőznie arról milyen egészséges tápláló ételek.



Hozzávalók:

30 dkg főtt garnéla
1 sárgarépa
1 zellerszár
1 vékony szál póré
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
5 dkg vaj
4 dl fehérbor
1 csipet sáfrány
3 dl zöldségalaplé
2,5 dl tejszín 

Elkészítése:
A garnélákat megtisztítjuk, fejüket letörjük, a páncéljukat lepattintjuk.A garnélafarkat félretesszük.A répát, a zellert, a pórét megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk tisztítás után.A chilit kimagozzuk, összevágjuk.A vajat felhevítjük,rádobjuk a páncélokat, a fejeket, a fokhagymát, a pórét, répát, a zellert, és jól lepirítjuk. Felöntjük a bor felével, és ismét lepirítjuk.Ráöntjük a maradék bort, belekeverjük a chilit, a sáfrányt, és újra lepirítjuk. Ha ismét jól megpirult, felöntjük a zöldségalaplével ,és 15-20 percig főzzük.Beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és a levet botmixerrel péppé zúzzuk. Szitán átszűrjük, sóval, borssal ízesítjük, és újra felforraljuk. Belekeverjük a garnélákat, de előbb fokhagymás olajon átpirítjuk, és így tesszük a levesbe,2-3 percig főzzük még. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése