2015. február 28., szombat

Szűzpecsenye Colbert fantázia.







Hozzávalók:

1 db 40 dkg-os szűzpecsenye
20 dkg gombafinzerv
15 dkg sertésháló (receháló)
10 dkg füstölt bacon szalonna
4 db forrázott kelkáposztalevél
só,bors,2 ek olaj
majoranna
Gombafinzerv:
1 db vöröshagyma
15 dkg dkg csiperkegomba
1 ek vágott petrezselyem,
só,
bors
1 tojássárgája
1 ek zsemlemorzsa
2 ek vaj

Elkészítése:
A hártyáktól megtisztított szűzpecsenyét sózzuk,borsozzuk,a felhevített olajban körbesütjük.
A gombafinzervvel bevonjuk.Ezután körbetekerjük a baconszalonnákkal,majd beburkoljuk a forrázott kelkáposzta levelekkel.Majorannával,sóval, borssal fűszerezzük, és szorosan a sertéshálóba tekerjük.Előmelegített sütőben tepsibe téve 25-30 perc alatt pirosra sütjük kb 165 fok,majd 200-ra 4 percig pirítjuk.Köretnek szívsalátát,és vegyes rizst ( vad). adjunk.
A gombafinzerv készítése:
A finomra vágott vöröshagymát, az olvasztott vajon megpirítjuk.Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt gombát.Sózzuk, borsozzuk, majd visszapirítjuk zsírjára.Kihűtjük.Konyhai késes gépbe tesszük,pürésítjük.Ezután a serpenyőbe visszatesszük,sercegésig pirítjuk, majd a tűzhelyről levéve hozzáadjuk a tojás sárgáját,és a vágott petrezselymet.Annyi zsemlemorzsával keverjük el,hogy képlékeny masszát kapjunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése