Olaszországban nem csak sós pizzák készülnek,hanem édes, gyümölcsös ízesítéssel is.A camembert ugyan francia sajt,de én ezzel készítettem,úgy hogy kicsit más. Vegyes ízvilág,de nagyon finom.
Hozzávalók:
1 csomag gyors élesztő
30 dkg liszt
2 evőkanál olívaolaj
só
langyos víz
20 dkg camembert sajt
15 dkg eper
5 dkg tört mogyoró vagy dió
2 evőkanál barna nádcukor
A lekenéshez:
extra szűz olívaolaj
1 nagyobb idared alma hámozva
Elkészítése:
Elkészítés módja
A tésztát bedagasztjuk a hozzávalókból, és kelesztjük, majd közben az almát felszeleteljük, és az epret felaprítjuk. A sajtot szintén szeletekbe vágjuk. Ahogy a tésztánk megkelt, kisebb korongokat formázunk belőle. A tésztát megkenjük olajjal, és kirakjuk almával, majd megszórjuk cukorral. A sajttal majd eperrel, ízlésesen körberakjuk, és megszórjuk tört pörkölt mogyoróval. A széleit is megkenjük olajjal, és forró sütőben, kb. 210 fokon, 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűlt szeleteljük akár a pizzát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése