Leveles tésztából nagyon kreatív formájú süteményeket lehet készíteni.Ha tovább szeretnék még kutakodni,akkor a sós sütemények sokaságát is fellehet állítani, hiszen rengeteg variáció áll a rendelkezésünkre.Az elkészítése pofonegyszerű,hiszen a készen kapható mélyhűtött vajastésztákból számtalan nekünk tetszetős küllemű finomságot alakíthatunk,és tálalhatunk az asztalunkra.Ünnepi menűnek is helytálló.Sós ropogtatni valókat,és krémes sajtos borkorcsolyákat,és fűszeres csodabogarakat kreálhatunk belőle.Frissen a legfinomabb,tehát úgy készítsük el,hogy éppen tálalható legyen.Ezt a málnás kosárkát akár húsvétra is elkészíthetjük.Nem csak mutatós,de a málna-csoki nagyon finom ízvilágot varázsol elénk.
Hozzávalók:
50 dkg friss málna 20 dkg befőzőcukor,citromlé
1 csomag vajastészta.
5 dll tejszín,
5 dkg reszelt csoki
20 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
Elkészítése:
A mánából befőzőcukorból,és citromléből sűrű öntetet főzünk rövid idő alatt.A vajastésztát ketté vágjuk,ugyanis szeletelt vajastésztából készült.Négyzeteket vágunk,és kibéleljük vele a sütőformát. ha nyújtani kell,akkor vékony legyen a tészta,kb 2mm. Villával megszurkáljuk az alját .210 fokon mesütjük őket 14 perc alatt.A tejszínt a cukorral keményre felverjük,a krémsajtot előtte összekeverjük,és hozzáadjuk a tejszínhabot.A kihűlt kosárkákat kivesszük a formából,és megtöltjük a krémmel.Erre kerül a málnalekvár,majd a reszelt csokoládé.Jól behűtve tálaljuk.Porcukorral is megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése