Ezt az ételt gyakorta készítem el,mert télen is nagyon finomat tudunk az asztalra varázsolni ,hiszen nem olyan drága alapanyagokból van. Ízletes a hús,és omlósan puha a szójaszósznak köszönhető, na meg a lassú sütésnek.A pikánsan elkészített lilahagyma szőlő páros pedig a mennyekbe repít!Ínyencnek mondható főfogás.
Hozzávalók:
- 1 kg kacsaszárnytő
- fél lime citrom leve
- rozmaring
- 1 fürt kisebb nagyszemű olasz rosé, vagy fehér szőlő /télen is kapható/Lidl,Tesco, stb.
- 4 lilahagyma közepes nagyságú
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 1 kg sárgakrumpli a köretnek
- só, bors
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek barnacukor
- 1 csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
- Mossuk meg a kacsaszárnytöveket,és a felesleges tokoktól szabadítsuk meg.
- Sózzuk, borsozzuk be mindkét oldalukat. Öntözzük meg a citromlével és szójaszósszal, szórjuk meg apróra vágott rozmaringgal.
- Tegyük a szárnyakat egy tepsibe,lehetőleg bevonatosba,és fólia alatt süssük 160 fokon puhára,majd levesszük a fóliát,és grillezzük 2 percig.
- Vágjuk félbe a szőlőket, a magokat távolítsuk el.
- Pucoljuk meg a hagymát, és szeleteljük fel.
- Keverjük össze a szőlőket, a hagymaszeleteket és szórjuk meg őket a barnacukorral,sózzuk,borsozzuk,fahéjjal bolondítsuk meg az ízét.
- Öntsünk a keverékre 1 evőkanál balzsamecetet és 1 evőkanál olívaolajat.
- Serpenyőben pároljuk addig,amíg karamellizálódnak.Ez a fajta szőlő azért jó,mert nem esik össze,roppanós marad kicsit.
- Időközben készítsük el a krumplit,főzzük,majd törjük össze a vajjal,és sózzunk utána.
- A burgonya mellé kirakjuk a szárnytöveket,és a meleg párolt hagymás körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése