Ezt a brokkolis tallért vegák is fogyaszthatják friss salátával. Akinek a főzelék szimpatikusabb az bármilyen köretet választhat mellé. Én borsófőzelékkel tálaltam.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
6 dkg főtt köles
2 db tojás
só és bors ízlés szerint
10 dkg zsemlemorzsa
3 dl olaj
Elkészítése:
A párolt brokkolit és a megfőtt kölest a tojásokkal, sóval, borssal összedolgozzuk, illetve aprítógépbe pépessé törjük. Ha a masszát lágynak itélnénk, kevés zsemlemorzsát keverjünk bele. Egy nagyobb darabot kilapítunk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, hogy szép formásak legyenek. A vastagsága ne legyen 1 cm-nél vastagabb. A szaggatót előtte mártsuk bele a morzsába, hogy ne ragadjon. A tallérokat hempergessük meg a morzsába, és a serpenyőbe akkor tegyük, hamár felhevítettük az olajat. 2-3 perc alatt süssük szép aranybarnára.Vegyük ki , és itassuk le papírtörlőn.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése