Télen is készíthetünk medvehagymás ételeket,csak az a lényeg hogy a mélyhűtőbe legyen belőle.
Hozzávalók:
vaj 3 ek.
extra szűz olívaolaj 3 ek.
50 dkg sertéshús karaj,vagy comb
étkezési só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Vöröshagyma 1 fej
Hús- vagy zöldségalaplé, leszűrt 3 dl
tejföl 2 dl
mascarpone 25 dkg
mustár, magos 3 ek.
csemegeuborka 10 dkg
Kapor 1 csokor
Medvehagyma 1 csokor
Csiperkegomba, barna 50 dkg
Lila hagyma 1 fej
Porcukor 1 kk.
fehérborecet 1 kk.
Tálaláshoz:
pappardelle tészta, vagy fetuccine 50 dkg
Elkészítése:
A vaj és az olívaolaj keverékén körbepirítjuk a felkockázott sertéshúst, amelyet előtte sóval és borssal ízesítettünk. Kivesszük egy tányérra, és lefedjük alufóliával. A lábasba tesszük a vékonyra szeletelt hagymát, néhány percig pirítjuk. Visszatesszük az elősütött húskockákat, és felöntjük az alaplével, majd fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt kikeverjük a mascarponéval és a mustárral, majd behabarjuk vele a mártást. Hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkát, valamint a finomra vágott kaprot és medvehagymát. A félbevágott gombát egy külön serpenyőben megpirítjuk, csak a végén adjuk a raguhoz, ha kell, sózzuk és borsozzuk. A lila hagymát vékonyra szeleteljük, majd összeforgatjuk a porcukorral és az ecettel, néhány percig pácoljuk. A ragut fetuccine, vagy papardelle tésztával tálaljuk, és megszórjuk a marinált lila hagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése